Personvernerklæring

Personvernerklæringen omhandler hvordan vi samler inn og bruker informasjon om våre besøkende på vår nettside. Her finner du informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet du besøker. Du finner også generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger.

Karianne Gruer Torp er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysinger. Det er frivillig for besøkende til nettstedet å oppgi personopplysninger i forbindelse med et besøk på nettsiden. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Analyseverktøy og informasjonskapsler

Det benyttes Google Analytics som en del av arbeidet for å lage et brukervennlig nettsted. Disse tjenestene hjelper å analysere informasjon om bruk av nettstedet.

Google Analytics bruker informasjonskapsler (tekstfiler lagret på brukerens datamaskin) som registrerer brukerens IP-adresse, og som gir informasjon om denne brukerens bevegelser på nett. Informasjonen som hentes ut fra dette kan benyttes til å gi svar på hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukeren kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Ingen av informasjonskapselene gjør at man kan koble informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.

Informasjon som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Nettsiden benytter Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte bruker.

Nyhetsbrev

Der det er mulig å abonnere på nyhetsbrev, lagres navn og e-post adresse for å kunne sende e-posten til riktig person. Disse opplysningene deles ikke med andre virksomheter, og slettes når beskjed mottas om at du ikke lenger ønsker å motta informasjon. Opplysningene slettes også dersom tilbakemelding gis om at e-postadressen ikke lenger er aktiv.

Kontaktskjema

Den som sender melding via kontaktskjema på nettsiden blir avkrevet navn og e-post adresse. Dette er for at man skal kunne identifisere hvem meldingen kommer fra, og ha informasjon nok til at man kan svare den enkelte henvendelse. Disse opplysningene deles ikke med andre virksomheter, og slettes på forespørsel fra brukeren.

Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no finner du informasjon om hvordan du kan stille inn nettleresen for godta eller avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.


Administrere informasjonskapsler

Informasjonskapsler brukes for å forbedre opplevelsen av nettsiden Les mer om hvordan disse brukes og administreres med tnake på dine dine data i personvernerklæringen.

Informasjonskapsler som er nødvendige for at nettsiden skal fungere.

Informasjonskapsler med anonym statistikk som hjelper oss å forstå hvordan våre besøkende bruker nettsiden.